Lily

Sutana de gabardină

Posted on: februarie 5, 2009


Amintiri

de Lily

Minodora T. era nemulţumită. Nu trăia bine. Nu trăia bine deloc, aşa că smulse de pe perete portretul lui Băsescu. De când Perhi dispăruse fără urmă, viaţa ei se împărţea între magazinul din Băneasa şi restaurantul Eufrosinei Delmic, de pe Calea Floreasca. Nici poezii nu mai scria. La magazin toată ziua număra oalele Zepter şi măsura valurile de gabardină, de teamă să n-o fure vânzătorii. Seara, ca să nu stea în casă, cu gândul numai la nemernicul de Perhidrol, se ducea la restaurant. Mai bârfea cu Eufrosina, care o punea la curent cu ce mai afla de la Bibi despre Bachide, mai bea o bere sau o votcă mică, mai schimba câte o vorbă cu obişnuiţii localului, mai bea o bere sau o votcă mică şi tot aşa. Din două în două săptămâni, în restaurant poposeau stoluri de poeţi, care simţeau nevoia să-şi refacă forţele după Cenaclul ANA N-ARE PERE. O cunoşteau pe Minodora şi se aşezau direct la masa ei, mai ales că femeia plătea. Uneori, la plecare, Minodora era însoţită pînă acasă de unul din poeţi. Sau de altul. Între ei, se cam mirau de gusturile bizare în materie de sex ale femeii, care le cerea să se îmbrace într-o sutană de gabardină. Dar, recunoşteau ei, la sex oral n-o întrecea nimeni, era doctor.

Auzind asta, Eufrosina Delmic îi dădu o idee: ce-ar fi să-şi ia doctoratul? Minodora T. medită preţ de o bere. „Toate proastele au doctoratul, eu de ce să nu-l iau?”. Se înscrise la doctorat, plăti taxa şi alese o temă în care se simţea expertă şi chiar era: SUTANA DE GABARDINĂ ÎN LITERATURĂ. Din păcate, în anul respectiv nu exista la Litere nici un conducător de doctorat disponibil. Ce să facă? Un client al restaurantului din Calea Floreasca, proaspăt consilier prezidenţial (venit în vizită de rămas bun, odată cu funcţia trebuia să schimbe restaurantul), îi dădu ideea unui doctorat în antropologie culturală. Minodora T. îmbrăţişă cu entuziasm această soluţie, deşi nu prea ştia ce înseamnă, în capul ei antropologia era totuna cu antropofagia. Nu ştia exact nici ce înseamnă antropofagie, ceva cu Matto Grosso, ţinea ea minte de la Teleenciclopedie, dar „antropologie culturală” suna mult mai bine, mai elevat, mai intelectual, ce pizda mă-sii, decât Litere. După un exerciţiu de gândire profundă, alese şi tema: SUTANA DE GABARDINĂ – EVOLUŢIA CONCEPTULUI ÎN MEDIUL URBAN ŞI ÎN CEL RURAL ÎN MILENIILE II ŞI III. Până la primul examen avea câteva luni, pe care le folosi intensiv pentru a-şi pune la punct bibliografia. Îşi luă bilete de avion, rezervă camere de hotel şi în următoarele două luni studie problema sutanei de gabardină la Washington (Library of Congress), Oxford (Bodleian Library), Paris (Bibliotheque Nationale de France, unde vizită în treacăt şi expoziţia „Eros au secret”). Pentru că nu mai avea timp să meargă şi în alte locuri, achiziţionă la Paris mai multe cărţi, printre care Kamasutra şi „Tao de l’art d’aimer”. Astfel înarmată, se întoarse la Bucureşti, gata să se apuce de elaborarea tezei de doctorat. În absenţa ei, magazinul din Băneasa falimentase definitiv, aşa că închise firma, reuşind să salveze ultimul val de gabardină şi câteva sutane gata confecţionate. A doua zi, profitând de relaţiile ei, deschise un nou magazin, în aceeaşi „locaţie”. Era tot un magazin mixt, dar împărţit în două. Jumătate funcţiona ca magazin de textile şi confecţii, iar cealaltă jumătate ca sex-shop. Acum nu mai număra oalele şi ibricele, ci femeile gonflabile, vibratoarele şi alte produse specifice. „Dacă m-ar vedea Perhi, ce mândru ar fi de mine”, îşi zise ea melancolică după ce aranjă în galantar cîteva pachete de prezervative cu gust de zmeură şi două vibratoare cu bateriile incluse.

La data stabilită, se îmbrăcă adecvat, adică în taior de gabardină, cu o bluză fără decolteu şi păşi pe treptele facultăţii. Conducătorul de teză, un venerabil antropolog cultural care ca hobby practica meseria de critic literar, îi ceruse să aducă un punctaj, un sumar al viitoarei monumentale lucrări. Pe la jumătatea paginii a doua întâlni un titlu de capitol care îi ridică tensiunea ca o pastilă de Viagra. Brusc simţi că îl strâng pantalonii. Nu mai avusese demult această senzaţie, oricum nu citind sumarul unei lucrări de doctorat. SUTANA DE GABARDINĂ ŞI SEXUL se întitula capitolul şi profesorul dori să afle detalii. Poate doamna doctorandă ar fi atât de amabilă să facă şi o demonstraţie practică, sugeră el. Minodora T. îl invită acasă la ea şi făcu o demonstraţie atât de convingătoare încât venerabilul profesor mai să facă infarct de plăcere. Plăcere estetică, fireşte. După un timp, Minodora T. susţinu teza de doctorat şi obţinu titlul summa cum laudae.

Era foarte mândră de faptul că putea semna „Dr. Minodora T.” Şi semna aşa tot, inclusiv autografele, facturile şi chitanţele de la cumpărăturile pe card. Acum simţea că trăieşte bine, începuse din nou să scrie versuri şi repuse în drepturi, adică pe perete, portretul lui Băsescu. Singura amărăciune i-o pricinuia absenţa lui Perhidrol, dar aproape că se consolase. Ea îşi avea titlul academic, sex-shopul, serile la restaurantul Eufrosinei şi speranţa că noile ei poezii îi vor aduce mult râvnitul premiu literar european.

Într-o zi, tocmai supraveghea descărcarea unui camion care adusese marfă pentru sex-shop şi număra cu atenţie cutiile cu lenjerie şi flacoanele cu gel, când îl zări pe însuşi Perhi, care intra în partea de magazin dedicată gabardinei…

(Va urma)

Reclame

2 răspunsuri to "Sutana de gabardină"

Lilico dragă, nu ştiu încă cine eşti, dar aflu, e clar că aflu!
Aflu cine eşti! Ăsta e comentariul meu!

io tot aflu cine esti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame

  • Niciunul
  • un admirator: draga Lily-chichirez! Nu te lăsa intimidată! Mie imi place tare de tot cum spui tu acolo... mai scrie! Tare aş fi curis să văd cum arăţi... câ
  • kikirez: Vai, ce vocabulaire vulgaire! Numai Minodora T. e în stare de aşa ceva. Lasă, madam, că în partea a treia spun tot!
  • MT: Degeaba îmi cenzurezi mesajele, Lily! Tot te găsesc!

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: